diman 06
14:00

LOBBYTOUR - Haal de wapenindustrie uit de anonimiteit

dimanche 6 mars 2022 à 14h

LOBBYTOUR - Haal de wapenindustrie uit de anonimiteit

Vlaamse wapenexport kost mensenlevens. Van meer dan 70% van de Vlaamse wapenexport controleert de Vlaamse overheid niet wie de eindgebruiker is. Wapentechnologie uit Vlaanderen duikt op in conflicten zoals dat in Jemen, Libië, Nagorno-Kharabach. De mazen zijn groter dan het net.

Wandel met ons mee doorheen de Europese wijk in Brussel. We gidsen jou langs de anonieme gevels waarachter wapenbedrijven en lobbyisten zich schuilhouden. We bezoeken de Europese instellingen en andere plaatsen waar de wapenindustrie het beleid beïnvloedt.

Kom alles te weten over hoe wapenbedrijven het (Europese) veiligheidsbeleid mee sturen en ontdek hoe we ze kunnen stoppen.

Sluit aan bij de lobbytour op 6 februari of 6 maart. Schrijf je in via: https://ikstopwapenhandel.eu/lobbytour

Of organiseer zelf een tour met jouw groep of organisatie. Meer informatie: stuur ons een mailtje via lobbexy@vredesexactie.be

Met de campagne Ik Stop Wapenhandel voeren we de druk op. Overheden moeten strenger controleren waar wapentechnologie terechtkomt. Wapenexport naar conflictgebieden moet stoppen. We informeren het ruime publiek en halen de wapenindustrie uit de anonimiteit. We zoeken bewijsmateriaal van de inzet van Vlaamse wapens. En we gaan geweldloos de confrontatie aan met wapenbedrijven en overheden.

Source : https://ikstopwapenhandel.eu/lobbytour
Source : message reçu le 25 janvier 12h